RSS

Melody Duncan – Wolf Song

Uit het oog, uit het hart. Zo sta je in ons land in de schijnwerpers bij de pers en op het podium met nieuw werk van je band, en zo kraait er vijf jaar later geen haan naar je solo debuut. Dit overkomt zangeres en multi/instrumentaliste Melody Duncan en voormalig bandlid van The Mulligan Brothers, die ge├»nspireerd is door technisch onderlegde artiesten onder wie Freddie Mercury, Alison Kraus en James Taylor. ‘Luisteren naar hun muziek maakt mij blij en geeft mij een goed gevoel.

In eigen land weet de Amerikaanse met een combinatie van americana, indiefolk en een snufje blues wel de nodige aandacht te vergaren met het in eigen beheer uitgebrachte “Wolf song”. Een bij vlagen intrigerend en intiem album, waarvan zowel de kracht (oprecht) als de zwakte (monotoon) ligt in de subtiele muzikale aanpak en haar zachtjes krakend stemgeluid.

Zelfgeschreven, uitgevoerd, geproduceerd en opgenomen in haar weinig geluidswerende thuisstudio in Atlanta, Georgia. Bij tijd en wijle was zij door hinderlijk buitenlawaai dan ook gedwongen te stoppen met de opnames. Desondanks was het voor Melody geen reden diverse sfeerbepalende natuurgeluiden als organisch en samenhangend element op plaat vast te leggen. Zoals een bijna vijf minuten durende opname van een flinke regenbui waarmee zij haar album op eigenzinnige wijze afsluit.


Comments are closed.