RSS

David Ferguson – Nashville No More

Nashville No More

Als muziekliefhebber en recensent is het altijd leuker om nieuwe dingen te ontdekken, in plaats van te genieten van vers werk van artiesten die je toch al kende. De kick is gewoon groter. In dit stuk zet ik de schijnwerper op de Amerikaanse veteraan David Ferguson, die in ons land best wel wat meer waardering verdient. Veelgeprezen om zijn productiewerk voor gevestigde namen onder wie Dan Auerbach, Loretta Lynn, John Prine, Johnny Cash en U2, maar wat mij betreft nog lang niet bemind genoeg.

Op “Nashville No More” maakt ferguson zijn debuut als zanger wiens doorleefde bariton klassieke crooners verenigt onder wie Jim Reeves en Don Williams. Ontspannen muziek met een zoetige geur en een ingehouden gevoel. Ingetogen en smaakvol ingekleurd door tal van getalenteerde muzikanten waaronder  Russ Pahl op pedal steel, Sam Bacco (percussie), Bella Fleck (banjo). Mike Rojas (toetsen), basgitaristen Mike Bub en Dave Roe en de zangeressen Margo Price en Sierra Hull.

“Nashville No More” klinkt warm en aangenaam op een rustgevende manier, dat opent met het rijkelijk gearrangeerde Four Strong Winds van Ian Tyson. Wat volgt is een goudeerlijke zegetocht van een ongekend niveau met hecht samenspel en een eerbetoon aan vele grootheden uit de muziek.

https://david-ferguson.bandcamp.com/album/nashville-no-more

(Johan Schoenmakers)


Your Comment