RSS

(LIVE) Matt Harlan In Het Hengelose Muziekcafé De Cactus

Kroegbaas Erwin Kwakman heeft onder normale omstandigheden zo’n tweehonderd optredens per jaar in zijn muziekcafé met een capaciteit van om en nabij de honderd bezoekers. Door de coronamaatregelen is dat beperkt tot dertig zitplaatsen. Omdat het reguliere avondoptreden van de Texaanse zanger en liedjesschrijver Matt Harlan in no-time was uitverkocht was dat voor Kwakman een goede reden een extra concert toe te voegen, dat ‘s-middags plaatsvond.

De uit het Texaanse Houston afkomstige Matt Harlan, was dit keer solo met zijn akoestische gitaar, in tegenstelling tot de vorige keren dat hij hier in gezelschap van zijn echtgenote Rachel Jones optrad. Het stel  is na hun vorige bezoek aan Nederland gescheiden en ze hebben beiden inmiddels een nieuwe partner gevonden en zijn met die nieuwe partners inmiddels ook dad en mom geworden. Matt vertelde dat het hem nu daardoor ook zwaarder viel om lang van huis te zijn voor tournees naar het buitenland.

De hoofdmoot van zijn optreden werd gevormd door nummers uit zijn twee jaar geleden verschenen album Best beasts. De sobere, akoestische versies stonden haaks op zijn studio-album waar hij een leger aan muzikanten had opgetrommeld. We werden aangenaam vermaakt met prachtige, verhalende liedjes, afgewisseld met ouder werk van albums als Raven Hotel (2014) en zijn debuut Tips and compliments uit 2009. Ook was er ruimte voor een enkel nieuwe liedje (Clouds), dat Matt pende tijdens de lockdown periode.

(Gerard Freriksen)


Your Comment