RSS

Banty Holler – Journeyman Songs

Er zijn van die albums waar het woordje sympathiek voor gereserveerd is. Ze zijn niet hemelbestormend, maar ruiken zeker naar vakmanschap. En tegelijkertijd zijn ze vermakelijk en onderhoudend. Het nieuwste wapenfeit van de in ons land geresideerde Amerikaan Neile H. Coe III is er zo eentje. Onder zijn pseudoniem Banty Holler bracht hij als klassieke verhalenverteller met zijn gitaar eertijds drie mini-albums uit met liedjes van anderen.

“Journeyman Songs” is het eerste volwaardige album van die ‘erg vriendelijke gozer met zijn mooie rauwe stem, die gewoon lekker uit zijn hart zingt’ zoals er wel eens over hem is geschreven. Iemand die je geregeld kan tegenkomen in het Haagse cafécircuit of op bruiloften en partijtjes.

“Journeyman Songs” is een plaat met elf zelfgeschreven nummers plus een eigen interpretatie van Colour Of The Blues van George Jones. George is just the greatest. I love his singing, such a great combination of technique, tone and soul! George Jones is maybe the greatest country singer and I was happy I could find my own way of doing one of his famous tunes” zegt Neile daarover.

Samen met de vakkundige hulp van Gijsbert Diteweg (ex-Venus Flytrap) op dobro en lapsteel en een aantal gelijkgestemde muzikanten krijgt het geheel een gevarieerde variant van zijn achterliggende solo-werkjes. Voor de muziekliefhebber is er genoeg luisterplezier terug te vinden. Maar ook de composities van Coe trekken behoorlijk de aandacht. Dit levert een aangename en goudeerlijke combinatie op van folk, chicago-blues en bluegrass.

www.bantyholler.com

(Johan Schoenmakers)


Your Comment