RSS

Colleen Green – Cool

Colleen Green - Cool | Alternative | Written in Music

Ik zal vast niet de enige zijn die zo langzamerhand moedeloos word dat het coronavirus voor de zoveelste keer hard om zich heen grijpt. En het kabinet in al zijn naïviteit pas ingrijpt als de druk op de zorg in de ziekenhuizen enorm is toegenomen. Op zulke momenten zoek ik naar een tegendraads geluid, dat dwars door diverse genres snijdt. Dan ben ik bij Colleen Green zeker aan het juiste adres, denk ik zo als ik het hoesje bekijkt. Op de foto draagt zij een spijkerbroek, een leren jack en een zonnebril in een klassieke Ramones-stijl, terwijl zij er behoorlijk cool als een rockchick bij ligt.

Hoewel “Cool” enigszins melodieus klinkt, is Green minder geïnteresseerd in het volgen van de traditionele popsongstructuur.  Door haar samenwerking met drummer Brendan Eder en de producers Gordon Raphael (the Strokes) en hiphop specialist Aqua leunt Green op de doe-het-zelf indiepoppunk-esthetiek van haar volwaardig debuutalbum I Want To Grow Up uit 2015. Zes jaar later probeert zij er nog steeds achter te komen hoe volwassenheid er voor haar uitziet. “Voor mij beschrijft het woord ‘cool’ mensen, die zich gewoon prettig voelen om te zijn wie ze zijn. Dat is waar ik nu sta en daarom denk ik dat deze albumtitel zo passend is”, vertelde Green aan het radiostation WBUR uit Boston.

Ik hoor invloeden van eigenzinnige singer songwriters onder wie Liz Phair en Courtney Barnett, new wave uit de jaren tachtig, de jaren negentig indierock, een gruizig gitaarsound, ontspannen synthpop lijntjes en het ietwat nonchalante stemgeluid van Colleen Green. Comfortabel en vertrouwd waaronder de aanstekelijke opener Someone Else en het opzwepende I Wanna Be A Dog over de eenvoud van een hondenleven en de complexiteit van het menselijke bestaan

https://www.facebook.com/colleengreen420

www.konkurrent.nl

(Johan Schoenmakers)


Your Comment