RSS

The Kernal – Listen To The Blood

Kernal - Listen To the Blood (LP)

De Amerikaanse Kurt Vonegutt zei eens: Ik wil zo dicht mogelijk bij de rand staan als ik kan zonder er overheen te gaan. Op de rand zie je namelijk allerlei dingen die je niet vanuit het midden kunt zien. Een citaat dat ook wel past bij Joe Garner, waarvan onlangs onder het pseudoniem The Kernal Listen To The Blood verscheen. Zijn muziek schaar je niet onder country of americana. Meer in de richting van de anti-country. Met een knipoog naar de jaren zeventig. Maar dan met 1 voet in het verleden en de ander in het heden.

Ik probeer de muziek waar ik van hou te benaderen. Als je muziek maakt, moet je het op jou eigen manier doen. Of je succesvol bent of niet, het maakt niet uit. Je hoopt gewoon dat iemand er op een gegeven moment geld voor uitgeeft, aldus The Kernal aan het Britse Holler Country.

Listen To The Blood is in feite het derde en laatste deel van een trilogie, die hij begon met Farewell Hello (2011) en Light Country (2017). Albums waarmee Garner weinig aandacht wist te genereren. Met zijn nieuwste album voelt het alsof The Kernal samen met gelijkgestemde artiesten onder wie Caitlin Rose, Nikki Lane en Sturgill Simpson, eindelijk de erkenning krijgt die hij verdient.

www.thekernalmusic.com

www.konkurrent.nl

(Johan Schoenmakers)


Your Comment