RSS

Michael Hurley – The Time Of The Foxgloves

The Time of the Foxgloves

Zes decennia lang heeft de Amerikaanse freakfolkzanger Michael Hurley zijn ellende en liefdes opgetekend op tientallen platen die hij grotendeels in eigen beheer uitbracht. Excentriek, ingetogen en op de akoestische bluegrass en bluesmuziek geïnspireerd. Een buitenbeentje in het muziekwereldje, die te lang onder de radar is gebleven.

Om zijn 80ste verjaardag te vieren, brengt hij zijn eerste album met nieuw materiaal in 12 jaar uit. The Time of the Foxgloves ontleent zijn naam aan de klokvormige paarse vingerhoedskruid, die afgelopen zomer bloeide toen Hurley zijn nieuwe plaat opnam. Eentje die zich kenmerkt door de intieme insteek, ondanks het legertje aan muzikanten en vocalisten die aan het album meewerkte. Die, net als zijn schare aanhang, generaties jonger zijn dan hij.

Het levert een plaat op, die ruikt naar het kampvuur met negen eigen liedjes, aangevuld met interpretaties van Louvin Brothers´ Alabama en Boulevard van de voor mij volslagen onbekende Rob Keller. Met Hurley´s krakend en overslaand stemgeluid als sfeerbepalende factor. Ik zou gaan voor de vinyl versie, want The Time Of The Foxgloves vraagt om stof en de nodige tikken.

www.konkurrent.nl

(Johan Schoenmakers)


Your Comment