RSS

Bob Uit Zuid – Bob Uit Zuid

Het zeggen van ‘fuck’ in Amerika is een behoorlijke big deal. Het woordje wordt veeltijds weggepiept. Ook in ons land zijn wij in een preutse maatschappij beland. Zelfs The Kik besluit het woordje ‘geneukt’ op het nr. Binnenkort weg te piepen. Net op het moment dat ik de hoop opgeef, komt Bob (Dijkshoorn) uit Zuid met een ijzersterk, naamloos debuut, dat recentelijk verscheen op het label van Tim Knol.

Dijkshoorn is een Amsterdamse rapper met een eigenwijze, recht-door-zee mentaliteit, wat hij mogelijk wel eens van zijn vader Nico kan hebben geerfd. Bob rapt over karpervissen, zijn liefde voor schrijver Karl Ove Knausgard, het streven om van zijn levensdagen nooit een hit te scoren en droomt hij over een Sint-Bernard (terwijl hij een kattenliefhebber is). Vervolgens neukt hij gewoon nog steeds (mag je daar wel over zingen?), is hij geil (Kerk) en castreert hij de kloten van zijn denkbeeldige hond (Sint Bernard).

Met de Hoornse singer-songwriter achter de knoppen, niet de meest voor de hand liggende producer van een hiphopplaat. Maar hij kan absurd goed opnemen. vertelde Bob onlangs aan Het Parool. Tim weet heel goed hoe je een nummer moet neerzetten en hoort precies of het nog iets nodig heeft. Bob Uit Zuid staat dan ook vol echte instrumenten, moddervette beats en heerlijke eigenzinnigheid.

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.