RSS

Old Crow Medicine Show – Paint This Town

Heh heh, eindelijk een stukje. De desbetreffende promoter kan opgelucht ademhalen, die mij een fysiek exemplaar van Paint This Town stuurde en zich door de releasedatum van 22 april afvroeg of er nog iets zou verschijnen op deze website? Inspiratie heeft voor mij de hoogste prioriteit, niet wanneer er iets wordt geplaatst. Nu wilde ook nog het geval dat het nieuwe wapenfeit van Old Crow Medicine Show tot een van mijn favoriete albums behoor van het eerste half jaar, wat bij mij toch een bepaalde druk gaf om iets over te schrijven.

Sinds de oprichting in 1998 is de hardwerkende Amerikaanse band met Paint This Town toe aan hun negende, volwaardige wapenfeit als je de vier eerder verschenen live-albums niet meerekend. Dit is een plaat met een punk geest en ouderwetse twang wat resulteert in een meer rock ‘n roll dan traditioneel karakter, waar mede-producer Matt Ross-Spang verantwoordelijk voor is. Na meer dan twee decennia te zijn geprezen als pioniers van de ‘old time’-beweging, heeft OCMS zeker het recht verdiend om hun territorium uit te bouwen.

Laat ik meteen maar to the point komen. Paint This Town swingt lekker en luistert uiterst aangenaam weg, waarop het zestal authenticiteit naadloos koppelt aan meeslependheid en enthousiasme. De sleutel van de muziek van een collectief met stijlvolle vakmanschap, dat put uit de specifieke talenten van ieder bandlid. Allemaal onder het leiderschap van oprichter en zanger Ketch Secor.

De in hun eigen studio in East Nashville vastgelegde Paint This Town is een meer dan waardige opvolger van het vier jaar geleden uitgebrachte Volunteer, waarop zij terugkeerden naar de basis van de traditionele muziek. Een ijzersterk geheel met een adembenemende set aan liedjes, dat overtuigt vanaf de eerste luisterbeurt. Racisme (Deford Rides Again), de milieucrisis (Used To Be A Mountain), pijnstillersverslaving (Painkiller) politieke plaagstootjes (Gloryland), liefde (Honey Chile), bier en een goede tijd (Paint This Town). Het is er allemaal op deze plaat. Het goede en het slechte, vermengd met aanstekelijke melodieën om uitgebreid uit je bol te gaan.

www.crowmedicine.com

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.