RSS

Lucius – Second Nature

Lucius? Is dat niet dat die Texaanse jamband, die in de vorige decennia furore maakte met Zuidelijke southern rock? Oh, dat is Uncle Lucius. Daarom riep het hoesje van Second Nature bij mij al de nodige vraagtekens op. En waarom ik een jaren tachtig popgeluid hoor met weelderig klinkende synthesizers en strakke discogrooves als ik hun nieuwe album in de cd-wisselaar heb geschoven. Een hardnekkig misverstand om even recht te zetten.

Second Nature is het eerste album van het uit Brooklyn afkomstige gezelschap sinds hun akoestische collectie Nudes uit 2018.  Recentelijk werkten Holly Laessig en Jess Wolfe nog samen met Roger Waters, The Killers, The Black Pumas en War On Drugs. Het succes van het titelnummer I Don’t Live Here Anymore kan namelijk op het conto worden geschreven aan de melodieuze rijkdom en samenzang van het duo, die de poorten van de pophemel wagenwijd openzetten.

Second Nature klinkt ultra-gepolijst, lief en leuk met de toegankelijkheid van Abba en The Beegees en uitermate geschikt voor de alternatieve dansvloer. Vrij ongewoon dat je niet perse zou verwachten bij iemand als Dave Cobb, die samen met Brandi Carlile het album heeft geproduceerd.

29-09: Amsterdam, Tolhuistuin

www.ilovelucius.com

www.konkurrent.nl

(Johan Schoenmakers)


Your Comment