RSS

Kevin Morby – This Is A Photograph

Soms moet je even gaan graven bij een albumtitel en of hoesontwerp. Kevin Morby´s zevende solo wapenfeit This Is A Photograph, waar hij op de voorkant omgeven wordt door de hoeveelheid aan jeugdherinneringen draagt een boodschap uit.

De titel zegt het al. Dit is een muzikale foto-album, waar hij al bladerend door oude familieplaatjes zijn jeugd aan hem voorbij ziet flitsen. En dat op de avond dat zijn vader tijdens een familiediner instort en door de ambulance wordt overgebracht naar het ziekenhuis. Leven en dood. Twee grote thema´s, die samen met honkballegende Mickey Mantle (Goodbye, To Good Times), de gelijknamige film van Jack Nicholson (Five Easy Pieces) en de rol van Memphis in de muziekgeschiedenis als inspiratiebron dienden voor zijn nieuwe plaat.

This is a photograph
A window to the past
Of a family growing old
Inside the boxing ring of time
In Bittersweet, Bittersweet, Bittersweet, Tennessee

Terwijl we met foto’s vaker wel dan niet de neiging hebben om specifieke momenten van vreugde vast te leggen en te bewaren, schrijft Morby op This Is A Photograph over het leven in al zijn verschillende vormen. Er zijn donkere momenten op deze plaat, maar licht en hoop houden zijn recente wapenfeit mooi in balans.

Na de melancholie en sereniteit van Sundowner (2020) zit Morby’s nieuwe schijf weer boordevol muzikale tierelantijntjes, goed doordachte folkrock en complexe arrangementen. Gelardeerd met een rijk arsenaal aan instrumenten en harmonieën.

www.kevinmorby.com

www.konkurrent.nl

(Johan Schoenmakers)


Your Comment