RSS

Togo All Stars – FA

Waarom al die ophef zal Excelsior Recordings aanvankelijk hebben gedacht na de hartstochtelijke aanbeveling van de Nederlandse free-lance journalist Leendert van der Valk over een goedbewaard geheim uit het West-Afrikaanse Lomé. Een groot liefhebber van aanstekelijke dansmuziek met hypnotiserende funky ritmes en van de Togo All Stars.

Een verpletterende tien koppige feestmachine met een naam, die klinkt als een voetballende vriendenclubje, waarvan onlangs op het Amsterdamse platenlabel het nieuwe wapenfeit FA verscheen. Een albumtitel, vernoemd naar de spirituele leer, die de verhalen, ritmes, liedjes en de beproefde wijsheid van de voorouders meedraagt.

FA is een uiterst swingende voodootrip vol ongecompliceerde downbeat funk en opzwepende afrobeat met een jubelende blazers sectie en inventieve polyritmische patronen van de traditionele Yoruba-muziek. Muziek die je weet te verleiden, je onherroepelijk aanzet te dansen en je herinnert aan de muzikale erfenis van Fela Kuti en zijn band. Er valt dan ook veel te beleven op dit heerlijke plaatje van Togo All Stars.

Togo All Stars

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.