RSS

Ko Ko Mo – Need Some Mo’

Met hun explosieve concerten en het onstuitbare nieuwe album Need Some Mo’ maakt het Franse duo Ko Ko Mo momenteel furore in eigen land, maar ook daarbuiten. Een naam die verwijst naar Kokomo Arnold. Een Amerikaanse bluesgitarist die tussen 1934 en 1938 grote successen behaalde met nummers als How Long Blues, Sagefield Woman Blues en Front Door Blues en daarmee samen met Peetie Wheatstraw en Bumble Bee Slim wordt gezien als leidende figuren van de Chicago blues.

Het derde wapenfeit van Warren Mutton (gitaar/zang) en Kevin ‘K20’ Grosmolard (drums, zang) zorgt voor een flinke stoot adrenaline en een muur van geluid en verveelt geen moment door de onmiskenbare chemie. Een stel ongebreidelde muzikanten, die moeiteloos het beste van de blues en rockmuziek uit de jaren zestig en zeventig combineert met elementen uit de electropop.

Een duo, dat herrie maakt voor vier en voelbaar is in elke porie van je lijf. Die power (drums), die scheur (strot) en dat huilende gitaarspel. Fameus wat mij betreft. Voor liefhebbers van Led Zeppelin, The Black Keys en White Stripes. Omcirkel de datum van 21 november. De dag dat Ko Ko Mo optreedt in de Amsterdamse Melkweg.

www.ko-ko-mo.com

(Johan Schoenmakers)


Your Comment