RSS

Monophonics – Sage Motel

Het is even geleden dat op vrijdag 13 mei de deuren van het Sage Motel in Oakland werden heropend. Vervallen maar helemaal in ere hersteld, alwaar de formatie Monophonics onder leiding van Kelly Finigans honingzoete falset op warme wijze het verhaal vertellen over mensen op het kruispunt van hun leven. Het resultaat is de opvolger van het twee jaar geleden verschenen It’s Only Us, waarvan inmiddels ruim 10.000 exemplaren zijn verkocht en meer dan 20 miljoen keer beluisterd via de streamingdiensten.

Sage Motel is een fascinerend concept album met hartverscheurende muziek over gebroken relaties en onbeantwoorde liefdes. Soul die verbonden is met het verleden, gestoken in een modern jasje. En net als zijn voorganger, voorzien van een stijlvolle productie.

Het Californische Monophonics combineert samen met Finnigans aan Marvin Gaye en Curtis Mayfield refererende stemgeluid klassieke soul en psychedelische rock met popelementen. Smaakvol en vol passie verbonden met de blues- en jazztraditie. Het kenmerk en kracht van dit bandje.

www.monophonics.com

www.konkurrent.nl

(Johan Schoenmakers)


Your Comment