RSS

Personal Trainer – Big Love Blanket

Dan kan dit wel het officiële langspeeldebuut van Personal Trainer zijn. Feit is dat de geboren en getogen Amsterdamse muzikant Willem Smit al jarenlang in meerdere verschijningsvormen de underground verblijdt met zijn muziek. Een bekende in de Nederlandse indiescene. Op het podium een spring-in-het-veld met een aanstekelijk enthousiasme en een begenadige vakmanschap. Het is bijna niet meer op een hand tellen welke bands hij bij betrokken is en was, zoals Palio Superspeed Donkey, Canshaker Pi, Steve French, The Industry en recentelijk het zevenkoppige collectief met de onmogelijjk googlebare naam. Je kunt zo verschillende kanten uit met je creativiteit en zit niet vast in één bepaalde hoek met je muziek (The Daily Indie)

Aanvankelijk een zoete inval, waar musici in- en uitvliegen kiest Smit op deze plaat voor een vaste eenheid van zeven muzikanten en een enorme lijst van muzikale vrienden en kennissen die een riedeltje meespelen. Al eerder getipt door de BBC, terwijl het eerste album nog uit moest komen. De aankomende tour in maart en april bewijst eens te meer dat Personal Trainer in Engeland vol in de aandacht staat.

Hooggespannen verwachtingen die dubbel en dwars worden waargemaakt. Big Love Blanket is een veelzijdig indiepop album met goed uitgewerkte, pakkende en opbeurende liedjes, die sprankelend, springerig en lekker nonchalant je speakers uitkomen. ‘Simpele’ liedjes voor een indertijd wisselend gezelschap om zonder te reperteren op het podium mee te spelen.

www.personaltrainertheband.com

www.konkurrent.nl

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.