RSS

Red Beans & Pepper Sauce – 7

Het is zondag en de zon schijnt terwijl ik dit schrijf. En de vroege ochtendwandeling met mijn twee woeffen heb ik behoorlijk ingekort vanwege de temperatuur die tot het vriespunt was gedaald. Muzikaal wordt ik op furieuze wijze vergezeld door het vijf koppige Franse gezelschap Red Beans & Pepper Sauce, waarvan het via hun eigen label (Socadisc Crossroads) uitgebrachte 7 mijn eerste aanraking is met de band.

Het in 2010 opgerichte collectief doet het goed in hun thuisland, maar is daarbuiten amper bekend. Alleen al afgaande op het in Montpellier opgenomen wapenfeit is dit volstrekt onterecht. Het valt niet altijd mee om een rockband in de studio te laten vlammen, maar Red Beans and Pepper Sauce lukt dit op alle fronten. Het openingsnummer Going Blind, dat aanvankelijk rustig begint met een orgelintro, biedt je meteen een handvat voor het album. Gekruid met smaken uit de eind jaren zestig en begin jaren zeventig. Er is blues, Led Zeppelin, een beetje Deep Purple en de Jimi Hendrix Experience.

Het krachtige gitaargeluid knalt je speakers uit met een duivelsverslavend klinkende keyboard. De passie van de muzikanten, de gepassioneerde strot van blikvanger Jessyka Aké en de pittige portie funk en bluesrock doen de rest. Een gave plaat die verdiend door velen gehoord te worden.

7 gaat vergezeld door een bonus-cd met drie nummers waaronder een interpretatie van Led Zeppelins Rock and Roll. Live opgenomen in de befaamde Rockfield Studio. Een historische reis door de tijd waar legendarische acts als Black Sabbath, Queen en de Flamin’ Groovies hun muziek hebben vastgelegd. Financieel was het onmogelijk het hele album daar op te nemen. Desalniettemin werd door de band besloten de sessies op die magische plek als extraatje in de digipack te stoppen. Om ook ons het contrast tussen de vermaarde studio in Wales en de studio in Frankrijk te laten horen.

www.redbeansandpeppersauce.com

(Johan Schoenmakers)

Comments are closed.