RSS

Lucero – Should’ve Learned By Now

Wat zouden we zijn zonder de pakket en postbezorging van DHL? Dolgelukkig. Het lukt ze geregeld om pakketjes op mysterieuze wijze te laten verdwijnen. Zo ook een tijd geleden met mijn brievenbuspakketje met de nieuwe cd van het cowpunk gezelschap Lucero. Nooit ontvangen, dus dat werd op een gegeven moment downloaden en zelfbranden en onbedoeld op de reserve stapel.

Should’ve Learned By Now heeft vanaf de opener One Last F.U het heerlijke ‘Calve pindakaas – Ik vind het gewoon lekker’ gevoel. Een album vol overgebleven stukken, die niet pasten op Among The Ghost (2018) en When You Found Me (2021). Te uptempo genoemd door zanger Ben Nichols voor de meer melancholische americana en de Memphis soul op hun laatste twee platen.

Het wekt dan ook geen verbazing onder onze lezers dat het weer goed meebrullen is met aanstekelijke nummers als Macon If We Make It, Nothing’s Alright, Drunken Moon en Buy A Little Time. Zeker, Lucero klinkt minder als de garageband van eertijds. Maar met de gekartelde, energieke randjes van Brian Venable’s gitaarspel en de gruizige, gouden strot van Ben Nichols zal de band nooit en te nimmer in de categorie ‘degelijk’ terechtkomen.

www.luceromusic.com

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.