RSS

Penguin Cafe – Rain Before Seven …

Oprecht aangenaam verrast ben ik als ik tussen de mij toegestuurde promo´s het nieuwe werk van Penguin Cafe ontwaart. Arthur Jeffes’ voortzetting van de experimentele folkband Penguin Cafe Orchestra. Opgericht in 2009 om de nalatenschap van zijn vader voort te zetten na de vroegtijdige dood van Simon als gevolg van een niet-operabele hersentumor in 1997. Het repertoire van zijn pa staat tijdens optredens dan ook veelvuldig op de speellijst.

Net als op de voorgaande platen van Penguin Cafe wakkert Jeffes op zijn meest recente wapenfeit een ieders fantasie eindeloos aan met een denkbeeldige soundtrack. Met een beetje verbeeldingskracht maakt Rain Before Seven …het dan ook ongelofelijk makkelijk om beelden bij de muziek te schilderen. Daarmee is denk ik de opzet van Arthur Jeffes ongetwijfeld geslaagd en levert elke luisterbeurt voor de luisteraar een spannend, muzikaal avontuur op.

Met een ingenieuze combinatie van klassieke, pop-, Oost-Afrikaanse en folkinvloeden en een vakkundige verzameling van speelse en donkere stukken is Rain Before Seven … een genot van begin tot eind. Met een strijkerskwartet, een piano en de West-Afrikaanse Balafoon als basis resulteert het in een heerlijk opwindende, energieke en door en door meeslepende luisterervaring. 

www.penguincafe.com

www.konkurrent.nl

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.