RSS

Lukas Nelson + POTR – Sticks and Stones

Het is niet gemakkelijk om de nakomeling te zijn van een gerespecteerd icoon. Voor elke deur die wordt geopend bestaat er ook de onredelijke verwachting dat het nageslacht de ouder zal evenaren of overtreffen. De druk blijkt vaak onoverkomelijk en de enige kans je te ontwikkelen beperkt.

Gelukkig is Lukas (de zoon van…..) Nelson er met de Promise Of The Real (nu simpelweg POTR genaamd) geslaagd om op zijn eigen niveau respect en succes te bereiken. De status van zijn band als begeleiders van Neil Young hielp de geloofwaardigheid al vroeg veilig te stellen. De samenwerking met het Canadese rockicoon accentueerde het onstuimige karakter uit het begin van de band. Terwijl later werk als het naamloze album uit 2017 en de opvolger A Few Stars Apart muzikaal veilig overkwam om heel veel zieltjes mee te winnen.

Sticks and Stones is niet alleen een prachtig voorbeeld van het recente momentum van Lukas en zijn band, maar laat ook horen hoeveel talent hij heeft voor het schrijven van muziek. Hoewel marihuana de favoriete genotsmiddel is van zijn vader, geeft Lukas op het nieuwe wapenfeit onbeschaamd de voorkeur aan alcohol als zijn metgezel, hoewel hij volgens eigen zeggen weinig meer drinkt. Is Sticks and Stones dan wel het verhaal van Lukas Nelson?

‘Ik ben gestopt met drinken’, zegt hij tegen Holly Smith van de Amerikaase weblog Holler Country. “Ik had een heel slechte ervaring toen ik 21/ 22 was – ik legde bijna het loodje. En hoewel Nelson een gezondere levensstijl probeert na te streven, ‘soms drink ik nog, maar niet teveel meer’, staat zijn nieuwe plaat vol feestliedjes met nummers als Alcohallelujah en Everytime I Drink. Ze passen in de gemoedelijke en zorgeloze countrymuziek traditie van zaterdagavond en zondagochtend waar plezier en spijt deel uitmaken van zijn leven.

www.lukasnelson.com

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.