RSS

Cat Clyde – Down Rounder

Ondanks dat Down Rounder van de Canadese singer/songwriter Cat Clyde inmiddels haar derde solo/wapenfeit is, is dit mijn eerste kennismaking met haar en haar muziek. Zij zet mij dus gelijk aan het werk, want een recensie zonder research naar haar achterliggende werk is geen recensie. Waar haar debuut Ivory Castanets (2017) richting akoestische country folk en blues opging, klinken Hunters Trance (2019) en het eerder dit jaar verschenen Down Rounder meer gepolijst, waarop americana, rockabilly en r&b met vleugjes indiefolk, country en blues wordt geserveerd. Dat ze gezegend is met een wonderbaarlijk perfect timbre in haar stemgeluid en tegelijkertijd over een enorm schrijverstalent beschikt, is slechts de kers op de taart.

Soms onderscheiden bepaalde artiesten zich gewoon van hun tijdgenoten omdat wat ze doen sterk boven het maaiveld uitsteekt en dat geldt ook voor Cat Clyde en haar nieuwe plaat. Onmetelijk pakkend met een fantastische groove en uitstekende arrangementen. Resulterend in miljoenen streams op de diverse online muziekdiensten.

Het muzikaal vakmanschap op Down Rounder en de productie van Tony Berg (Phoebe Bridgers, Taylor Swift, Amos Lee) is van het hoogste niveau. Naast Clyde zelf, die de gitaar en piano hanteert, wordt zij onder meer bijgestaan door Kane Richotte (drums en percussie); Sebastian Steinberg (contrabas), Mason Stoops (gitaar) en Jacob Jeffries (keyboards). 

www.catclydemusic.com

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.