RSS

Those Pretty Wrongs – Holiday Camp

Jody Stephens, waar kennen we die ook alweer van? Oja, als drummer van het legendarische gitaarbandje Big Star en het hobbyproject Golden Smog. En natuurlijk van Those Pretty Wrongs, die hij acht jaar geleden met Luther Russell heeft opgericht. Een samenwerking dat resulteert in een onmiskenbare muzikale chemie in combinatie met een vertrouwd popfolk geluid uit de jaren zestig en zeventig. Denk aan Simon and Garfunkel, America, een knipoog naar Phil Spector en The Beatles (Rubber Soul).

In 2015 verscheen het gelijknamige debuut, vier jaar later gevolgd door Zed For Zulu. Albums met lovende recensies en respectabele verkopen. Nu is het tweetal terug met hun derde langspeler Holiday Camp, die opent met een smakelijk trio aan liedjes (New September Song, Ride Along en Paper Cup). Zonovergoten en sprankelende met een stevige backbeat en hemelse harmonieën. Vaak teruggebracht tot een paar akoestische gitaren en enkele rickenbacker accenten.

Holiday Camp is voorbestemd om in menig eindjaarlijstje te belanden. Hoewel de legende van Big Star nooit helemaal zal verdwijnen, hebben Jody en Luther een nieuw muzikaal pad uitgestippeld dat melodieus en melancholisch is. Hoopvol en spiritueel zonder al te drammerig over te komen. Daar is zeker iets moois aan.  

www.thoseprettywrongs.com

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.