RSS

Met de billen bloot

tim11

 

In Nederland en België bestaan er natuurlijk een aantal goede informatiesites met betrekking tot het genre altcountry. Helaas zijn die niet allemaal bekend bij de meeste mensen. De liefhebbers vinden hun weg wel naar een aantal sites maar het is heel moeilijk om als nieuwe veelbelovende website de liefhebbers te vinden. De grote site binnen dit genre is uiteraard altcountry.nl met veruit de meeste bezoekers per maand. Logisch natuurlijk want deze site bestaat al zo lang en blijven, ook nu, hun kwaliteit als website behouden. Toen Bart Ebisch stopte bij altcounty.nl en mij destijds vroeg om Hanx op te zetten heb ik een beetje begrepen hoe je een website als deze nou het best kunt promoten. Bij Bart waren het de contacten die hij na al die jaren bij altcountry.nl opgebouwd had en ook de trouwe lezers van Bart vonden al snel de nieuwe website. Ook was het flyeren toch van groot belang. Tijdens het eerste bezoek aan Blue Highways met de Hanx redactie gingen we heel veel flyeren in de wandelgangen. Daarna bleven de bezoekers terugkomen en de vele recensies van Wim, Patrick en Bart bleven komen en zo werd Hanx een succes. Vorig jaar ook met deze site op Blue Highways geflyerd en weer heeft het geholpen. Helaas waren we niet constant met artikelen plaatsen en ook de vele cdrecensies die Hanx destijds had bleven uit.

 

Sinds een paar weken is de vernieuwde website van ons online gegaan en ik ben daar erg trots op. De hoeveelheid dagelijkse posts die we op deze site zetten is verdubbeld met vele dank aan Johan Schoenmakers die heel veel leuke artikelen schrijft voor de website. Jan “the lazyman” van Doorn schrijft ook met regelmaat artikelen en heeft zijn avonturen in Austin uitgebreid verteld op onze site. Binnenkort komen er recensies online van Carl Everaert, een vast lid van ons forum. En natuurlijk zijn we altijd aan het spitten naar de meest recente nieuwtjes.

 

Maar om deze website bekender te maken bij de vele liefhebbers hebben we toch echt de hulp nodig van een site als altcountry.nl. Toen hun oude website nog in de lucht was hadden zij namelijk een link pagina met allemaal websites die ook informatie bevatten over altcountry. Je wilt niet weten hoeveel we er destijds aan hebben gehad! Toen hanx eenmaal op die site stond kregen we nog veel meer bezoekers per maand. Nu is dat niet meer en dat is erg jammer. Al die mensen die op altcountry.nl komen willen vast en zeker meer lezen over het genre. Dus bij deze ga ik met de billen bloot en vraag ik of ze alsjeblieft weer een linkpagina op de site willen plaatsen naar websites als americana.startpagina.nl, Ron’s altcountry, Rootsville, Rootstown, Rootstime, folkforum en onze website het altcountryforum. Zo zijn er nog een aantal hele leuke sites die stuk voor stuk weer iets inbrengen in het kleine wereldje van de alternatieve country muziek.

 

Tim Knol


0 Comments Add Yours ↓

  1. jan the lazyman #
    1

    Goed gedaan vrientje ik vind ook dat we elkaar meer moeten ondersteunen en niet het gevoel dat het een competitie is. He tis juist zo leuk dat mensen dit doen ten eerste voor het plezier wat de muziek hun brengt. Ik hoop met mijn gekke gebrabbel dat ik iemand kan inspireren tot het horen van goeie muziek. Ik zit nu in Texas en zie hier joneren nummers op de jukebox kiezen en ik wordt daar blij van. Maar ook zie ik kids naar optredens komen samen met de ouderen jongeren (zal ik maar zeggen) Dus kom op rootsliefhebbers of eigenlijk ik wil zeggen alle andere muziek homepages, forums of blogs link elkaar en geniet van de muziek welke we niet allemaal zelf kunnen vinden. We hebben altijd eer een kruiwagentje nodig. Van Hilversum krijgen we die toch niet dus laten we het dan maar zelf doen.Your Comment