RSS

Tift Merritt – Buckingham Solo

tm

Na drie zeer goede tot uitstekende studio-cd’s, een gastrol op een EP van The Two Dollar Pistols, een live-cd in beperkte oplage (‘Home Is Loud’) en een live-dvd verrast de heerlijke Tift Merritt met ‘Buckingham Solo’, een liveplaat waarop ze zichzelf begeleidt op akoestische gitaar, piano en – incidenteel – mondharmonica. De kristalheldere registratie (hier past een terecht compliment aan Neil Brockbank, die instond voor de puntgave mixing) van dit solo-optreden in het Radcliffe Center in Buckingham, Engeland dateert van eind 2008.

drift-1Op ‘Buckingham Solo’ grijpt Tift Merritt vooral terug naar ‘Another Country’, misschien wel haar meest succesvolle plaat tot nu toe, en alleszins de cd waarop ze haar talent én de hoge verwachtingen van publiek en kritiek bevestigde. Prachtsongs als ‘Broken’, dat een vermakelijke introductie meekrijgt, ‘Morning Is My Destination’ en ‘Tender Branch’, die mij al wisten te overtuigen in hun studio-uitvoering, winnen door de minimale instrumentale setting nog aan zeggingskracht en diepgang, wat een niet geringe prestatie is. En wat meteen ook duidelijk maakt dat Merritt een uiterst talentrijke performer is die songs schrijft die ook overeind blijven als ze bijna volledig gestript zijn.

Naast songs uit haar laatste studioplaat plukt Tift Merritt ook wat juweeltjes uit haar vorige twee cd’s zoals het ogenschijnlijk eenvoudige ‘Still Pretending’ en de schitterende ballade ‘Good Hearted Man’ uit ‘Tambourine’, en het elegante ‘Trouble Over Me’ uit ‘Bramble Rose’. En als extraatje wordt de luisteraar verwend met een gevoelig gezongen cover van George Harrison’s ‘I Live For You’ (uit diens meesterwerk ‘All Things Must Pass’) en een gloednieuwe song, het aan Kim Richey refererende ‘Do Something Good’, een nummer dat het beste doet verhopen voor Merritt’s volgende studio-cd.

Voor mensen die nog onbekend zijn met Merritt’s muziek is ‘Buckingham Solo’ een schitterende introductie tot haar eerdere werk. Voor liefhebbers van deze bijzonder begaafde zangeres/songwriter is het een absolute ‘must have’.

 

www.tiftmerritt.com

www.tiftmerritt.net

www.myspace.com/tiftmerritt

 

 


0 Comments Add Yours ↓

  1. Ed #
    1

    Inderdaad, een prachtige, zeer intieme cd. Een terechte aanrader !