RSS

The Dustbowl Revival – Holy Ghost Station

Verveeld of opgebrand? Luister dan maar eens naar de duizelingwekkende diversiteit aan muziek, situerend op het randgebied van de swingstijl uit de dertiger jaren, jazzmuziek in de geest van New Orleans, gospel, bluegrass, blues en een eigentijds Frans folkliedje op de ruim dertig minuten durende ep Holy Ghost Station.

Verantwoordelijk voor deze leuke, luchtige, frisse, pretentieloze en nostalgische muziek is de uit Venice, Californië afkomstige formatie The Dustbowl Revival. Een bont gezelschap van een dertiental bedreven en enthousiaste muzikanten onder leiding van het creatieve brein, liedjesschrijver en oprichter van de band Zack Lupetin.

Vanaf het openingsnummer The Old Dustbowl wordt de juiste groove aangesneden en wordt er lustig op los gejamd. Bij tijd en wijle waart de geest rond van Benny Goodman, Blind Boy Fuller, Les Paul en Bessie Smith. Producer Raymond Richards zorgt voor de vakkundige productie van dit album. “Holy Ghost Station” is een cd, waarvan de meeste songs in één take werden opgenomen en het geheel dan ook spontaan overkomt.

De muzikale waaghalzen van The Dustbowl Revival hanteren tevens in bijna ieder nummer de harmonieuze samenzang. Bovenal zorgen de ervaren musici op de tuba-kazoo, mandoline, Spaanse gitaar, viool, sousafoon, accordeon, banjo, saxofoon, klarinet, trompet en drums voor een overdonderend gevoel van energie en vreugde. Ik hou wel van de retrostijl die The Dustbowl Revial op de ep “Holy Ghost Station” presenteert. Rootsmuziek waarvan ik vrolijk wordt en een warm ‘feel good’-ervaring doorkrijg.

www.dustbowlrevival.com

(Johan Schoenmakers)


Your Comment