RSS

Simeon Peebler – Follow The River Bend

Wat hebben spelletjes, een gitaar en een piano met elkaar gemeen – de Amerikaanse zanger-en liedjesschrijver Simeon Peebler. Hij is namelijk al jaren aktief als technisch applicatie ontwikkelaar van software op de Apple Iphone. “Follow The River Bend” is een eerste muzikale realisatie en een verdienstelijke kennismaking met Simeon Peebler als enorm getalenteerde songschrijver uit de undergroundscene van Chicago.

Ga ergens in een rustig hoekje zitten en geniet ten volle van het debuutalbum van de gewezen student op de ‘Chicago Old Town School of Folk Music’. Zijn aanpak op “Follow The River Bend”, waar de piano en de akoestische gitaar een prominente rol spelen, is muziek zonder poeha. Verstilt en regelmatig desolaat. Het belangrijkste wapen voor het maken van deze plaat was een speciaal notitieboekje, waar Simeon plotselinge geniale ingevingen, gedachtenkronkels of scherpe observaties van alledaagse dingen noteerde. Dit resulteert in tien in eigen beheer opgenomen droomfolksongs van sinistere schoonheid zonder al teveel uitgebalanceerde songstructuren.

Tot slot voor de moeilijk overtuigbaren onder u zeg ik dat “Follow The River Bend” je in alle rust binnenbrengt in je eigen leefwereld.

www.simeonpeebler.com

(Johan Schoenmakers)

 


Comments are closed.