RSS

Brian Kalinec – The Fence

 

Het album “The Fence” van de Texaanse zanger en liedjesschrijver Brian Kalinec prijkte vol trots in de juni editie van de Euro Americana Charts. Een lijst met vijfentwintig albums, die iedere maand door recensenten, radiomakers en promotionele medewerkers wordt samengesteld. Sinds kort behartigt Peter Holmstedt met zijn Zweedse distributiebedrijf Hemifran de Europese promotiebelangen van de Amerikaan. Zoals er mensen zijn die het evangelie verspreiden, zo staat de doelstelling “Good Music For All People” bij de sympathieke Zweed hoog in het vaandel. Niemand minder dan Tom Pacheco schreef voor “The Fence” als hoestekst de nodige lovende woorden, die niet te hoog zijn gegrepen: ‘In this 100th anniversary of Woody Guthrie’s birth, these songs resonate in our own times. I’m sure Woody would have loved them. Brian sings, writes, and plays so seamlessly that it feels these songs have always been there’.

Samen geproduceerd met Michael Mikulka in de Lucky Run Studio’s te Houston beweegt de verhalenverteller op het acoustische album “The Fence” op de grens tussen genres als folk, country en americana. Hij beschikt over een aangename zangstem en komt bovendien oprecht en eerlijk over. Naast het prachtige A Song I Heard, geschreven door Maury Muehleisen, gitarist uit de begeleidingsband van Jim Croce, bestaat “The Fence” uit elf eigen liedjes met mooie melodielijnen en uitstekende muzikale aankleding. Muziek die als een briesje door je kamer blaast. Merel Bregante, Patterson Barrett, Rankin Peters, Matt Harlan, Caty-Anne Mcclintock, Bill Ward, B. Sterling Archer, Jeff Chambers, Sandy Buller en Jim Kam zijn afwisselend van de partij op het nieuwe album van Brian Kalinec. Prima repertoire dat ontwapenend bescheiden aan de deur van je hart klopt. “The Fence” is precies waar muziek omdraait: subtiel, dan weer finger-picking gitaarwerk, een jankende lapsteel of een blik strijkers die wordt opgetrokken bijgestaan door het troostend stemgeluid van Cathy-Anne McClinton.

“The Fence” is geen plaat voor de grote avonturier of liefhebbers van ‘gewaagde’ muziek. Brian Kalinec staat zeker garant voor een constante hausse in kwaliteit. Kortom: het album “The Fence” vind ik een fraai plaatje met nummers die aan je ribben zal blijven vastplakken.

www.briankalinec.com

(Johan Schoenmakers)

 

 


Your Comment