RSS

Tamara Woestenburg – The Colony

tamara

Van veraf kon je deze al aan zien komen na de vooruitgesnelde fraaie eerste single Pink-Eyed Soul als vlijmscherp wapen. “The Colony” is het werk van de Rotterdamse Tamara Woestenburg, waarvan de bekendste Drent van Nederland Daniel Lohues ooit zei: ‘Sommige mensen doen alles goed, terwijl ze zich niet aan de regels houden. De Rotterdamse Tamara Woestenburg is er zo één’. Een mooie quote voor een veelzijdig en markant mens, die eigenzinnig haar ding doet en met The Colony een intens koesterplaatje aflevert.

‘I love your work, if I can contribute in any way, say so.’ schreef de Amerikaanse muzikant en producer van het Shimmy Disc label Mark Kramer een aantal jaren geleden. Lovende woorden aan het adres van de Rotterdamse naar aanleiding van een stel demo’s die zij op sociale media had geplaatst. Na een tweetal mislukte pogingen in Amerika besloot Kramer naar ons land te vliegen en in negen dagen met Tamara te werken aan het liedmateriaal. Het resultaat mag er zijn.

Tamara beschikt over het talent muziek te overladen met verhalen uit het leven gegrepen, die bij de luisteraar genoeg ruimte laat voor de eigen fantasie. Ze maakt indruk met haar stemgeluid, waarin kracht en veel gevoel schuilt. Het geluid van het volwaardige debuut staat als een huis. Mysterieus en spannend met een onbestemde sfeer. Het maakt “The Colony” tot een interessante plaat, waarop ze onder meer een ode brengt aan Leonard Cohen en fraai Talking Heads’ Heaven weet te interpreteren. Eigengereid en van ongekende pracht. Variërend van folk en avant-garde tot electronica en droompop. Muziek als emotionele uitlaatklep.

www.tamarawoestenburg.com

(Johan Schoenmakers)

 


Comments are closed.