RSS

Faye Webster – I Know I’m Funny Haha

Wat deed jij op zaterdag 19 december 2020? De uit Atlanta afkomstige singer songwriter Faye Webster zal die datum niet snel vergeten. Het was de dag dat zij op instagram zag dat haar lied Better Distractions in de Spotify afspeellijst stond van de voormalige Amerikaanse president Barack Obama. Een verrassende gooi naar erkenning.

Ik was met kerst bij mijn opa, herinnert de 23-jarige zich nog goed. ‘Toen ik het voor het eerst zag, zei ik hardop”oh shit”. Niemand van de familie leek het te begrijpen, dus rende ik naar buiten en begon mijn bandleden en vrienden te bellen.’ 

Better Distractions is het openingsnummer van haar inmiddelde vierde wapenfeit “I Know I’m Funny Haha”. Een plaat die nergens een snelheidslimiet overschrijdt en die afgezien van het licht psychedelische Cheers een ´Candlelight´ en ´Het Oog op Morgen´ karakter kent. Voor de kaarsen en eventueel de wijn zal je zelf moeten zorgen.

Naast de betoverende zang wordt de muziek door een zestal muzikanten op een zachtaardige wijze ingekleurd met gitaren, bas, keyboard, percussie, pedaalsteel, blazers en viool. Ondanks deze inbreng wordt er met fijne accentjes een vrij intiem en sober geluid aan de dag gelegd. Precies dat wat nodig is om een huiselijke sfeer te creeeren. Dat mede bepaald wordt doordat zij haar zangpartijen al jaren in de keuken via Garageband opneemt. Iets waar zij zich het prettigst bij voelt.

Met mijn muziek wil ik dat mensen die mij niet kennen alles weten over hoe ik me voel, vertelde Webster enkele maanden terug aan Sam Sodomsky van de Amerikaanse muziekwebzine Pitchfork. Er is een verschil tussen alleen zijn en je eenzaam voelen, mijmert de zangeres halverwege haar nieuwe wapenfeit “I Know I’m Funny Haha”. Ik ben het allebei.

www.fayewebster.com

www.konkurrent.nl

(Johan Schoenmakers)


Your Comment