RSS

Adler – No One Else But You

cover1 https://www.youtube.com/watch?v=JM7dnInyDQ

De in Texas geboren Matt Adler leerde in 1993 guitaar spelen en ontmoette op een dag Michael O’brien met zijn vijf jarige dochter Sarah. Wie kon het ooit geloven dat Matt en Sarah 13 jaar later zouden trouwen?
In 2004 begon het paar liedjes te schrijven en op te treden. Ze kregen gedurende dit schrijversproces de ingeving dat het praktischer zou zijn om een cd op te nemen, die ze tijdens shows konden promoten. Omdat Matt en Sarah Adler niet het geld hadden wat normaliter het gebruik van een studio kost, kocht Matt stukje bij beetje, verspreidt over een paar jaren, de benodigde studio-apparatuur. En nu., 5 maanden later, stond er een doos met 100 exemplaren voor Matt en Sarah’s huis van de cd “No One Else But You”. De kwaliteit van de cd is helder en scherp en is te vergelijken met de commerciele cd’s. Matt wilde een cd, waarvan het niet was te horen dat deze niet op een BIG label was geproduceerd. Zowel Matt en Sarah zingen op de cd, hanteren de acoustische guitaar, de tom-tom drums en de mattandsarah1thumb2mellotron. Het duo Adler heeft zichzelf, denk ik op “No One Else But You” sterk overtroffen , want er staan 11 goed in het gehoor liggende altcountry-nummers met een prettige afwisseling tussen tempo en ballad nummers. Om de beurt zingen Matt en Sarah afzonderlijk een nummer en wordt de overigens schitterende samenzang nooit over het hoofd gezien. Door het gebruik van getokkel op de guitaren of de tom tom drum komt nooit het gemis aan andere instrumentarium aan de orde en zijn de nummers prachtig met elkaar verweven. Een band als altcountry-folk groep Venice, die al jaren moeite heeft om het niveau van hun semi-acoustische cd “Born and Raised” te halen en/of te overtreffen zouden op deze stemmen, samenzang en de makkelijk geschreven nummers jaloers moeten en kunnen zijn.Op “No One Else But You” heeft Adler  ook een nummer geschreven die hoog in de begrafenis top 10 zou kunnen staan: “Heaven’s just a breath away”. Wachtende aan de hemel poort verhaalt Matt: “This is the end, A new beginning, to start a new life under your wing”. Koude rillingen krijg je ervan, zo mooi en zo hemels als de vocalen van Sarah zijn. Dit is een CD-r formaat, nou en. Matt en Sarah Adler hadden nu eenmaal niet het geld om een studio af te huren voor een uiterst, vaak cleane, digitale produktie. Het eindresultaat is er juist niet minder om. Bij cdbaby is “No One Else But You” van Adler te koop voor ongeveer 11 euro. Je haalt dan een produkt in huis waarvan je nog lang zal van genieten!

http://cdbaby.com/cd/mattadler2
http://www.myspace.com/myadler

Johan Schoenmakers


0 Comments Add Yours ↓

  1. Anjo #
    1

    Ik zit de nummers die op myspace staan, nu te luisteren, en werkelijk, het is echt soulful muziek. Gewoon gitaar werk en vocalen. Zo mooi! Ik hoor zelfs een beetje Bon Iver, en inderdaad Venice. Kippenvel muziek!

  2. Anjo #
    2

    Ff nog een vergelijkbare groep.. Nou ja, qua vocalen en akoestisch gitaarwerk dan… K’s Choice. Was ik ff vergeten te vermelden. Ik dacht dat hier ook zo’n editors-link was, waar je je bericht kunt ‘bijschaven’.