RSS

Groots verjaardagsfeest gepland voor Pete Seeger

pete-seeger
Met een benefietconcert op Madison Square Garden in Washington wordt op 3 mei door o.a. Bruce Springsteen, Ani diFranco, Joan Baez, Arlo Guthrie, Emmylou Harris en Kris Kristofferson de 90ste verjaardag gevierd van folkicoon Pete Seeger, die er zelf ook bij zal zijn. De opbrengsten komen ten goede aan de Clearwater organization, zo meldt de website van het blad Rolling Stone.

Bruce Springsteen haalde Pete Seeger over om naar Washington te gaan, normaalgesproken doet de folkzanger geen grote optredens meer, maar het goede doel gaf de doorslag. In januari was Seeger nog bij het grote inauguratieconcert voor Barack Obama te zien, ook samen met Springsteen. In 1969 richtte hij Hudson River Sloop Clearwater op, om mee te helpen aan de schoonmaak van de zwaar vervuilde Hudson rivier. De prijzen van de concertkaartjes variƫren van $19.19 (het jaar dat Seeger geboren werd) tot $250, het merendeel gaat voor $90 van de hand, ter ere van de mijlpaal die hij in zijn leven bereikt.

Op www.seeger90.com staat een volledige lijst met deelnemende artiesten, waaronder nog veel meer aansprekende namen uit de folk- en rootsmuziek, zoals Bela Fleck, Steve Earle, Abigail Washburn & the Sparrow Quartet, Billy Bragg, Ramblin’ Jack Elliott


0 Comments Add Yours ↓

  1. Martin #
    1

    Zijn er meer mensen die weinig tot niets hebben met Pete Seeger? De man die woest werd toen Bob Dylan het een keer waagde om electrisch versterkt te spelen, en tegengehouden moest worden toen hij dreigde de snoeren los te trekken, heb ik altijd meer schoolmeester dan muzikant gevonden, een soort Herman van Veen zeg maar.