RSS

Dan Fogelberg – Love in Time

loveintimes

 

Terwijl Dan Fogelberg bezig was in 2003 om uit live opnamens een cd samen te stellen, kwam hij ruwe demo’s tegen uit zijn vroegere tijd. Dan voelde zich geïnspireerd om aan deze ruwe demo’s te werken en af te krijgen wat gebeurde in mei 2004, op het moment dat bij Dan prostaatkanker werd geconstateerd. In Boston kreeg Dan behandelingen hiervoor. In januari/februari 2005 keerden Dan Fogelberg terug naar Colorado om verder te werken aan het projekt. Hij nam 3 nieuwe nummers op

In 2006 herenigde de familie Fogelberg zich in Colorado. De ranch was te koop. De tijd was gekomen alles op een rijtje te zetten. Het was de mooiste tijd van het jaar, warm en alles in de bloei. Dan maakte de demo cd af, schreef een aantal liner notes voor de cd die hij “Love in Time” noemde. Hij deed de band in een kluis in Main, en vroeg mij deze opnamens uit te brengen als hij zou zijn overleden..

We hebben altijd het geloof gehad dat Dan tegen de ziekte terug kon vechten. We wisten dat iedere kanker anders is en ieder mens is anders. Het mocht helaas niet baten.

Dan was de sterkste, moedigste mens die ik ooit heb gekend en ik geloofde dat als er 1 iemand is die zo tegen de kanker heb gevochten, is het Dan geweest. Hij vocht voor iedere dag en iedere minuut. Dan overleed op 16 december 2007 en zijn muziek blijft voortleven.

Dan’s laatste cd “Love in Time” wordt op de dag uitgebracht dat hij 58 zou worden, 13 augustus.

 

Jean Fogelberg (vertaling Johan Schoenmakers)


Comments are closed.