RSS

Jamie Hutchings – His Imaginary Choir

jamiehutchingshoes1

Dit jaar werden onze oren al behoorlijk op de proef gesteld met cd’s van Scott Matthews en Bill Callahan. Niet de makkelijkste luisterbare platen, maar met enorme diepgang in de uitgevoerde melodieën. Zo’n produkt heeft Jamie Hutchings ook onlangs gereleased met “His Imaginary Choir”. Jamie was jaren leider van de Australische altrockband Bluebottle Kiss. Na concertreeksen met Beck, Midnight Oil en Dinosaur jr., zes cd’s die uitgebracht werden op het Majorlabel jamie1Murmur wilde de carriëre niet verder vlotten dan Australië. Als folky solo-artiest is “His Imaginary Choir”, na “The Golden Coach” uit 2008, inmiddels de tweede schijf van Jamie Hutchings. Je kan deze cd het beste omschrijven als thematische psychedelische folk. Het is niet een cd, die je even onder het kokerellen moet beluisteren. “His Imaginary Choir” stelt je geduld behoorlijk op de proef met nummers als Buried By Trouble en Indian Ocean, waar een zingend/fluitend dameskoortje klinkend als een kinderkoor en een cello door de liedjes verweven zijn. Een song als After The Flood krijgt een totale buitensporrige wending door het beukende, stampende percussie-ritme samen met Hutchings soms overslaande stem, die in het rijtje naast Bill Callahan en Jeff Tweedy niet zou misstaan. Het zijn toch de simpele semi-stripped folky liedjes als Nomads en Montgomery Central, die je als luisteraar vlotter zullen aanspreken. Jamie Hutchings heeft met “His Imaginary Choir”, die in de Kangaroo Valley Cottage studio is opgenomen met teksten die gaan over het leven in Sydney, een aangrijpende, met fluwelen handschoenen aan te pakken cd gemaakt die na meerdere luisterbeurten steeds vaker zijn geheimen zal blootgeven.

www.youtube.com/watch?v=S2r0F9rUGxs

http://www.myspace.com/jamiehutchings
http://www.cdbaby.com/cd/jamiehutchings

(johan schoenmakers)


0 Comments Add Yours ↓

  1. Walter #
    1

    Je vraagt je soms af waarom die ene plaat zoveel beter is dan de andere.
    Is het de bijna perfecte combinatie van zang , percussie , piano of het koor of is het gewoon persoonlijke smaak wie zal het zeggen.
    Toch even een dankwoord voor de recensent want zonder hem was ik deze erg mooie cd misschien nooit tegen gekomen.Your Comment