RSS

Lyle Lovett – Natural Forces

lyle lovett_c

Twee jaar na ‘It’s Not Big, It’s Large’, waarop Lyle Pearce Lovett uitpakte met een uitgebreide begeleidingsgroep die er helaas ook voor zorgde dat sommige nummers wat ondergesneeuwd geraakten door de veel te brede arrangementen, keert de boomlange Texaan op ‘Natural Forces, zijn elfde plaat in drieëntwintig jaar, niet alleen terug naar een kleiner en simpeler geluid; het merendeel van het songmateriaal wordt voor het eerst sinds lang door anderen aangeleverd.

Lovett heeft altijd met veel plezier – en met een goede neus voor songs die hem passen als een maatpak – nummers van anderen opgenomen, maar het is van ‘Step Inside This House’ (1998) geleden dat de inbreng van andere songschrijvers die van Lovett overtrof.

81299182BL010_Lyle_Lovett_COp ‘Natural Forces’ staan naast uitstekende vertolkingen van songs van Eric Taylor (‘Whooping Crane’), Don Sanders (‘Bayou Song’), de onderschatte Tommy Elskes (‘Bohemia’) en Vince Bell (‘Sun And Moon And Star’), en de stilaan onontkoombare Townes Van Zandt (een hartverscheurende versie van ‘Loretta’) ook een aantal originals en een nummer dat Lovett samen met Robert Earl Keen schreef (‘It’s Rock And Roll’, een song die die belofte met verve inlost).

Van Lyle Lovett hoef je geen baanbrekende platen meer te verwachten, op dat vlak heeft hij zijn sporen al meer dan verdiend. Kwaliteit, de rode draad door heel zijn muzikale en filmcarrière, wél. En op dat vlak stelt ‘Natural Forces’ mij opnieuw niet teleur.

 

www.lylelovett.com

www.myspace.com/lylelovett


Your Comment