RSS

Hope Horner – Shadow Of Me

Hope Horner uit Los Angeles is beïnvloed en geïnspireerd door singer-songwriters als Annie Lennox, Mary Chapin Carpenter, Sheryl Crow en Karen Carpenter. Ze is vijftien jaar bezig als songwriter als haar eerste cd met eigen materiaal verschijnt onder de titel “Shadow Of Me”, een productie van Andy Scott. De titel reflecteert de donkere schaduwkant van mevrouw Horner, die voorwaar een fris geluid is in de immense vijver van Amerikaanse singer-songwriters. Zij heeft met dit album een aardig werkje afgeleverd dat een aantal luisteraars zal ongetwijfeld aanspreken. Horner begeleidt zichzelf op de akoestische gitaar. Producer en instrumentalist Andy Scott verzorgt de verdere inkleuring van de nummers.
De liedjes van Hope Horner vertonen duidelijke raakvlakken met folk, rock en country. Haar donkere altstem, die doet denken aan Annie Lennox of Amy Ray, komt het best naar voren in melancholische en sombere folkliedjes als One White Rose, Shadow Of Me en Sound Of The Broken Down. Nobody’s Home is een catchy nummer met een vertrouwd geluid, voorzien van een Creedence Clearwater Revival rifje. Producer Andy Scott heeft op de overige songs gebruik gemaakt van een vollere, moderne sound, die de intensiteit van mevrouw Horner soms moet missen.
Slotconclusie voor deze cd: het gaat om goede songs, gebracht door een zangeres met een mooie en pure stem. De productie had wat directer en intiemer gemogen om aan zeggingskracht te winnen. Het wachten is hoe ze met een opvolger voor de dag zal komen of Hope Horner een blijvertje gaat worden.
 
 
(Johan Schoenmakers)

0 Comments Add Yours ↓

  1. Albugenrique #
    1

    look at online shopping for less