RSS

Jon Dee Graham – zondag 31 januari in Leiden

johndeegraham12

Op zondag 31 januari is zanger, songschrijver en gitarist Jon Dee Graham samen met de Fighting Cocks op het podum van de Q-bus in Leiden te bewonderen. Graham speelt alternatieve country en Americana in zijn meest pure vorm. Ongepolijst en met rauw stemgeluid zingt hij over de worsteling van het volwassen bestaan.Geboren in 1959 in Austin, Texas, bracht Jon pas op achtendertigjarige leeftijd zijn solodebuut Escape From Monster Island uit.

Daarnaast speelde hij enige tijd in de band The True Believers en trad hij op met artiesten als Ry Cooder en John Hiatt. Ook speelde hij vanaf de beginjaren bij de legendarische band The Resentments. Maar solo deed hij het ook goed: zijn platen kregen uitstekende recensies en in 2006 kreeg hij de titel ‘Austin Musician of the Year’ toebedeeld op het SXSW-festival in Texas. Onlangs is zijn zesde studio- album It`s Not As Bad As It Looks verschenen.

 Op het podium verandert een tamelijk zachtaardige troubadour in een solide rocker, die zijn songs laat stutten met ferme gitaarvegen en een gorgelend orgel. Voor zijn nieuwe Europese tournee laat John Dee Graham zich begeleiden door een kwartet solide muzikanten uit Austin.

http://www.jondeegraham.com

Locatie: Q-bus, Uiterstegracht 142 in Leiden
Zaal open 20:30 uur
Aanvang show 21:00
Entree € 10,-
Reserveren: 06-24922706


Your Comment