RSS

Little Birdie – I Left The City Burning (2009)

De Canadese Orit Shirmoni is een zangeres met een uiterst krachtige soulstem. Zij vormt samen met gitarist Andre Kirchoff in 2004 het duo Little Birdie. Het debuutalbum “Cinematic Way” uit 2006 was geproduceerd door Mark Goodwin. Voor de tweede cd  “I Left The City Burning” heeft Orit inspiratie opgedaan in Berlijn, waar ze een aantal maanden verbleef, optrad en nummers voor het album schreef. Shirmoni en Kirchoff zijn op de opvolger van “Cinetimatic Way” dicht bij de sound van de live-optredens gebleven, dit op verzoek van de vele fans. Het lijkt bijna of het duo in je huiskamer zit te spelen. Orit en Andre klinken op deze nieuwe schijf als een eenheid. Al meteen bij het geweldige mooie titelnummer creërt het folkduo een landelijke dromerige sfeer. Op het album staan mooie intieme liedjes met eenvoudig gehouden arrangementen.
 
De songs worden gespeeld in een wisselende bezetting van zang, akoestisch- en elektrische gitaar, accordeon, lap-steel of een opzwepende mondharmonica zoals in het bluesy Tears Of Laura- Mae. De elf composities (tien van Orit, één van Andre) op de cd “I Left The City Burning” zijn aanstekelijk en pakkend, maar tevens van pure schoonheid. Ik krijg er een vertrouwd gevoel bij. Vooral door de warme en melancholische stemmen vallen de nummers meteen op. Muziek die soms ook heel breekbaar kan klinken waar het kippenvel centimeters dik op je huid gaat zitten. Bijna vijfendertig minuten lang hoor ik een plaat die mij betovert door de poëtische, spannende, maar vooral mooie songs.

Momenteel is Orit Shimoni terug in Duitsland voor optredens. Tevens schrijft ze liedjes voor een nieuwe plaat.

Zaaleigenaren die Orit Shimoni willen boeken voor een optreden in maart of april kunnen een email met als onderwerp “Little Birdie” sturen naar: altcountryforum@gmail.com
 

http://www.cdbaby.com/cd/littlebirdie2

 
 
(Johan Schoenmakers)

Your Comment