RSS

Otis Gibbs – Joe Hill’s Ashes

gibbshoes
Joe Hill…Hij zal nooit vergeten worden.  De in 1915 vermoorde Amerikaans/Zweedse activist leeft voort  in films, boeken en bovenal folkliedjes van onder meer Phil Ochs en Joan Baez. Zijn foto prijkt op de hoes van de nieuwe cd van Otis Gibbs met de welsprekende titel “Joe Hill’s Ashes”. Met zijn rauwe gruizige stem zingt Gibbs over het politiek wanbeleid en de werkende mensen. Hij heeft zelf lang zonder één cent moeten voortbestaan en leeft daarom mee met iedere verschoppeling op deze aarde. Zijn vorige cd “Grandpa Walked A Picketline” werd geprezen door de critici en stond ook hoog in de eindjaarslijstjes van menig muziekliefhebber. Het zeldzame talent uit Indianapolis bezingt op  het nieuwe album “Joe Hill’s Ashes”  wederom over de politieke en sociale mistoestanden in de wereld. “Joe hill’s Ashes” is een reis met de tijdscapsule, waarop Gibbs nummers zingt over onder meer Joe Hill, John F. Kennedy en de in 2007 twaalf overleden mensen in een mijn in Sago.

gibbs1

Een plaat die soberder klinkt dan zijn voorganger met ruimere aandacht voor de akoestische gitaar. De mondharmonica en pedal steel hebben op deze plaat het veld moeten ruimen. Nummers als Outdated, Frustrated and Blue, My New Mind en Something More ademen de sfeer van Springsteens “Nebraska”. De variatie op het album zit hem in de altcountry, bluegrass en gospelsongs, die op deze cd vertegenwoordigd zijn. Een album met een twaalftal songs die zeker overtuigen. De strakke produktie op “Joe Hill’s Ashes”  zorgt ervoor dat het geheel minder rauw klinkt dan zijn vorige plaat. Otis Gibbs presenteert op zijn vijfde album liedjes die staan als een stevig gefundamenteerd huis. Songs van een wereldverbeteraar die waarschijnlijk nooit en te nimmer zullen gaan vervelen.

www.youtube.com/watch?v=TbMwBkN7Als&feature=related

www.myspace.com/otisgibbs
www.otisgibbs.com

 
(johan schoenmakers)


0 Comments Add Yours ↓

 1. 1

  Inderdaad, zijn 5de alweer – Once I Dreamed of Christmas die kende ik (nog) niet…. ja, en deze laatste – ben benieuwd, klinkt veelbelovend.

 2. Ed #
  2

  Als een album als “Grandpa walked a picketline” je zo ontzettend goed is bevallen hoop je soms op meer van hetzelfde. Ik heb de cd nog niet gehoord en dat hij soberder is verontrust me niet, wel de opmerking dat de productie “behoorlijk is gladgestreken” en de rauwe randjes zijn verdwenen. Ik ben benieuwd.

 3. jens #
  3

  Ik heb hem inmiddels in huis en vindt het een wereldplaat, helemaal niet glad, prachtig sober gearrangeerd en goeie linkse liedjes maar echt niet alleen politiek Otis zingt ook wonderbaarlijk mooi over de schoonheid van eenvoudige dingen in het leven. Hier ga ik nog lang plezier van hebben en kijk uit naar zijn concerten in het najaar.

 4. James #
  4

  Wereldplaat ?

  Luister dan eens naar Woody Guhtrie !

 5. James #
  5

  Woody Guthrie moet het zijn.

 6. Jan #
  6

  Heeft alleen Guthrie dan ‘wereldplaten’ gemaakt, James? Of moet elke plaat van een vent die zichzelf begeleidt met een akoestische gitaar en geangageerde liedjes zingt aan Guthrie worden afgemeten? Sodemieter toch op man. Er zijn de voorbije zestig jaar zo gigantisch veel mijlpalen verschenen dat er méér dan een referentie is. Halve zool…

 7. James #
  7

  Ik stel gewoon een vraag is dit een wereldplaat.
  En goeie linkse liedjes die kan je horen bij Guthrie niet meer of minder.Your Comment