RSS

Steve Noonan (USA) en Anny Celsi Band (USA) in Leiden

stevenoonan 

Steve Noonan en Anny Celsi Band (featuring Nelson Bragg) zullen op donderdag 22 april a.s. het podium van de Q-bus in Leiden beklimmen.

Ruim veertig jaar terug trad folkzanger Steve Noonan samen met zijn vrienden Jackson Browne en Tim Buckley, veel op in folkclubs in California. Toen nog vrijwel onbekend, maar gezegend met buitengewoon talent lag de muziekwereld voor hen open. Waar Browne succes oogstte en Buckley daaraan al snel kopje onder ging, raakte Noonan na de release van zijn eerste naamloze lp voor het Elektra label, regelrecht in de vergetelheid. Reden: hij weigerde zijn oren te laten hangen naar de platenmaatschappij, die van hem een doorslag van Tim Buckley wilde maken. Genoodzaakt tot jarenlang optreden in de obscuriteit van regionale koffiehuizen, geeft Noonan met zijn nieuwe cd “Bringin’ It Back Home”, weer een teken van nieuw muzikaal leven.

http://www.youtube.com/watch?v=piC1nPp0apA&feature=related

http://www.stevenoonan.com

annycelsi

Anny Celsi woont aan de westkust van de VS en dat is te horen op haar tweede album onder eigen naam. Oorspronkelijk afkomstig uit Portland, Orgeon, raakte Celsi op jonge leeftijd in de ban van het door namen als Phil Spector, Jeff Barry en Ellie Greenwich gecreëerde jarenzestigmeidengroepengeluid. Voor haar onlangs verschenen album  werkte Celsi samen met multi-instrumentalist Nelson Bragg die deel uitmaakt van Brian Wilsons begeleidingsband. Andere muzikanten op het album zijn onder meer leden van de nauw met de ex-Beach Boy verweven Wondermints. Dat maakt dat het uit elementen van folk, pop, country en rock opgebouwde materiaal goed geproduceerd is, vaak zonnig en opgewekt klinkt en hier en daar vergelijkingen oproept met een groep als The Bangles.  Kortom  uitermate geschikt voor de liefhebbers van verzorgde Amerikaanse kwaliteitspop.Tijdens de shows in Nederland en Belgie zal Roland Wolff van het Duitse duo Rivera zorgen voor schitterende harmonieën en prachtige elektrische gitaarklanken. Tevens zal hij een paar nummers uit het repertoire van Riviera zingen, samen met Anny en Nelson

http://www.youtube.com/watch?v=2hdvFKvadNY&feature=related

http://www.annycelsi.com

http://www.myspace.com/nelsonbragg

Locatie             : Q-Bus, Uiterste Gracht 142, Leiden

Zaal open         : 20.30uur

Aanvang show: 21.00uur

Entree              : 10 euro

Reserveren via : 06 – 42 96 71 77, of via de bekende voorverkoopadressen als Plato, Velvet en @TheMovies