RSS

J. Shogren – Bird Bones & Muscle

jshogrenhoes

Jason F. Shogren is een gerespecteerde professor aan de universiteit van Wyoming. Hij is tevens werkzaam geweest voor de  Zweedse Koning Carl XVI Gustaf. Onder de naam J. Shogren schittert de filosoof op de cd’s “Jahamericana” (2006) en “American Holly” (2008). Interessante folkrootsplaten die opvallen door een diversiteit aan stijlen, waarmee hij de luisteraar weet te verrassen. Het nieuwe album “Bird Bones & Muscle” borduurt voort op zijn voorgaande werk. Over de titel verklaart Jason: ‘I chose the title of the CD, ‘Bird Bones & Muscle’ to illustrate a notion of fragility living next to strength – how fragile and strong a person can be when lost in the wilderness within’.

jshogren01

Op zijn recente cd is hij een vruchtbare muzikale samenwerking aangegaan met Jalan Crossland (gitaar,banjo) Andy Phreaner (drums) en Shaun Kelley (basgitaar) van de Jalan Crossland band. De voortreffelijke harmonieën worden verzorgd door Mandy Bohlender en Dan Tinker. Jason Shogren is een geweldige verhalenverteller en een begenadigd gitarist. Luister maar eens naar de semi-akoestische liedjes Judge & The Hangman en Riddle To Raggs. John Hiatt komt om de hoek kijken in de vlottere nummers Younger en Salvation. De professor brengt de vijftien nummers op een indrukwekkend rustige manier ten gehore. Soms weet hij iets eigenzinnigs toe te voegen  zoals in de jodelende Polkagris en Procrastinator.

 

J. Shogren houdt er van ons mee te laten genieten van verschillende muziekstromingen als countrymuziek, blues en een forse dosis singer-songwriter. Dat de songs niet allemaal even perfect  worden uitgevoerd doet niet ter zake. Intensiteit is het waar het om draait. “Bird Bones & Muscle” is gewoon een goed album. De variatie op deze cd maakt het tot een waar luistergenot.

www.jshogren.com
www.myspace.com/jshogren
www.cdbaby.com/cd/jshogren3

 

(Johan Schoenmakers)


1 Comments Add Yours ↓

  1. Walter #
    1

    Doe eens de moeite om dit plaatje te beluisteren , er valt heel wat te ontdekken.Your Comment