RSS

The Prairie Scholars – Strangers In The Modern Era

prairiescholarshoes

The Prairie Scholars bestaat uit het Texaanse echtpaar Andy en Jessica Eppler. Andy is bekend om zijn gedichten en korte verhalen. De combinatie van poëzie en rootsmuziek valt te beluisteren op zijn cd’s “No Underground” (2007), “Dark Place” (2008) en “Disease In The Heartland” (2009).  Jessica is zangeres in de rockband Clandestine Amigo. Vorig jaar bracht deze formatie het naamloze live album uit. De cd “Strangers In The Modern Era” van het sympathieke stel is een unieke combinatie van veelal ingetogen warme vocalen met soms een grimmige toon.

prairiescholars1

Een absolute sterkte voor het album is dat er afwisselend wordt gezongen door Andy met zijn doorleefde stem en de soulvolle Jessica. De tien schitterende folkrockliedjes passeren zelden de grens van midtempo. Het duo blijkt te beschikken over een doeltreffende pen voor het schrijven van spannende composities. “Strangers In The Modern Era” is een plaat, die niet alleen opvalt door de karakteristieke sterke songs en de dynamische zang, maar ook uitblinkt door de smaakvolle instrumentatie en de mooie produktie. ‘De verwezenlijking van je dromen’ staat centraal op de cd van The Prairie Scholars. Naast de messcherpe opener Trouble overheerst de melancholie in I Would, The Open Road en het hartverscheurende If You Don’t Feel Like I Lovin.

Via www.prairiescholars.com en het aanklikken van “Free Music” probeert het duo de harten van de rootsliefhebbers te veroveren. “Strangers In The Modern Era” is namelijk gratis te downloaden via de website van The Prairie Scholars.
www.youtube.com/watch?v=1-D0dZiaGNA

www.andyeppler.com
www.myspace.com/andyeppler
www.prairierscholars.com
www.cdbaby.com/cd/PrairieScholars

 

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.