RSS

Sam Hare – Down To The Sea

samharehoes 

Sam Hare is de vroegere gitarist uit de band Hucklebuck. Zijn spel vertoont overeenkomsten met Jimmie Vaughan en James Burton. Sam heeft een stem, die ligt tussen Greg Allman, Bruce Springsteen, Steve Winwood en Eddie Hinton. De man werkte onder meer samen met Ian Siegal, Matt Schofield, Scott McKeon en Bonnie Bramlett. Sam Hare is te beluisteren op platen als “Dust” en “Broadside” van Ian Siegall. De band die Sam Hare begeleid op zijn debuut-cd “Down To The Sea” bestaat uit mensen als Fergus Hare (basgitaar), Joe Glossop (hammondorgel), Mimi Hajime (drums). De produktie van deze schijf lag in handen van Hare en Simon Law. Liefhebbers van onbevangen, melancholische americana met een vleugje soul en blues kunnen niet om deze cd heen. Eigenlijk moet iedereen met een muziekhart deze cd horen. Twaalf liedjes zijn vastlegd op dit album, waaronder tien eigen songs, een Siegall/Hare nummer (One More Chance) en de Jerry Jeff Walker klassieker Mr. Bojangles.

 

sam-hare1Iedere muzikant op deze cd beheerst de kunst van het optimaal in dienst spelen van het liedje. Groots waar nodig is, maar vooral ook klein, als een nummer daarom vraagt. Dat betekent dat er veelal ingetogen, maar scherp wordt gespeeld. Op zo’n manier dat je af en toe je adem inhoudt van de spanning. Tegerlijkertijd klinkt het album heerlijk laidback, sfeervol. De liedjes zijn van meet af aan mooi uitgewerkt.

 

 

Sam Hare beroert je met zijn gitaarspel en soulvolle zang in Stealing From The Queen, Blue-Eyed Boy en Moving Through Georgia. Een fraaie combinatie van soul en blues is te vinden in I’ll Give Everything met een fantastische gitaarsolo van Matt Schofield. Tevens zorgt Joe Glossop op de hammondorgel voor een fraaie en gedreven muzikale omlijsting. Sam Hare zingt het nummer met heel veel gevoel. Andere opvallende liedjes zijn de langzame Homegrown Man en The Bridge (send word from me) met ook weer die fameuze sound van de hammondorgel en de toevoeging van een prima blazerssectie.Dit alles maakt dat “Down To The Sea” van Sam Hare werkelijk heel aangenaam overkomt. Kortom, een aanrader in zijn soort.

 

www.samhare.com/wp
www.myspace.com/samhare
www.cdbaby.com/cd/SamHare
(Johan Schoenmakers)


0 Comments Add Yours ↓

  1. walter #
    1

    Prachtige stem en goed uitgebouwde nummers hmmm genieten is dit plaatje !