RSS

Carl Broemel – All Birds Say

Op doordeweekse dagen en waarschijnlijk ook tijdens de meeste weekends is multi-instrumentalist Carl Broemel een gewaardeerd groepslid van de wonderlijke rockband My Morning Jacket. Maar in zijn vrije tijd kun je Broemel geregeld in de studio vinden waar hij als gastmuzikant op platen van pakweg Bobby Bare Jr., Hayes Carll of Mary Karlzen de ene na de andere fraaie partij inspeelt op dobro, pedalsteel, gitaar, sax en viool.

Omdat er naast zijn vaste baan én zijn tijdelijke sessies blijkbaar nog wat tijd over was, besloot Broemel samen met coproducer en gitarist Teddy Morgan aan een geheel eigen project te beginnen. Het eindresultaat van die samenwerking verscheen onlangs onder de titel All Birds Say als de tweede soloplaat van Carl Broemel – zijn eerste, Lose What’s Left, verscheen in 2004 en werd amper opgemerkt.

Degenen die een album verwachten dat nauw aanleunt bij de mix van neopsychedelica en americana waarvan de heren van My Morning Jacket binnenkort misschien het octrooirecht vragen zijn alvast gewaarschuwd: het tempo én de muziek op All Birds Say zijn doorgaans gezapig. Broemel kiest voor zouteloze midtempo altcountry songs die best vakkundig in elkaar zitten, maar die nauwelijks blijven hangen en tekstueel weinig tot niets voorstellen. Tel daarbij een vlakke stem die na een nummer of vijf, zes wat begint te vervelen en het is duidelijk dat Broemel zich voortaan beter richt op wat hij het best doet: een uitstekende gitarist zijn.

www.carlbroemel.com

www.myspace.com/carlbroemel


Comments are closed.