RSS

Driver – Dashboard Alchemy

De rockformatie Driver is ontsproten uit onder meer de ter ziele gegane plaatselijke bandjes Mainstreet en de populaire Javelin Boot uit Austin, Texas. Het debuutalbum is opgenomen in de beroemde Cedar Creek Studio met de gerenommeerde producer Fred Remmert achter de knoppen. “Dashboard Alchemy” bevat elf door gitarist Volney Campbell geschreven composities met een ongekende aantrekkingskracht en ronduit verslavende werking. Driver is een band die met open vizier de countryrock benadert. De muziek, heerlijk losjes uit de pols, wordt zowel akoestisch als elektrisch in de oren gespoten.  Hier en daar klinken een paar scheve noten, maar dat maakt het eigenlijk alleen maar aardser en sympathieker. Gastmuzikanten Lloyd Maines en Radoslav Lorkovic schuiven aan tijdens de schitterende nummers Ain’t That A Way en Long Way Home om de melancholische klanken van de pedal steel en de accordeon aan het geheel toe te voegen.

De afzonderlijke en meerstemmige zangpartijen op deze plaat zijn in alle nummers in een woord: prachtig. Volney Campbell (zang, gitaar), Rob Solomon (drums), Scott Bonneu (zang, gitaar) en Blak Patterson (zang, basgitaar) houden er niet van om ingewikkeld te doen. Of ze nu gestoken zijn in een opzwepend (Long Time Gone) of in een ingetogen  jasje (Words to a Song), de liedjes op “Dashboard Alchemy” bevatten magistraal uitgekiende melodieën. De instrumentale bekwaamheid, de enorme gedrevenheid en de sprankelende driestemmige zang doen spreken van de juiste magie in deze band. “Dashboard Alchemy” van Driver is een aanrader voor liefhebbers van ongecompliceerde muziek, met een dun laagje jarenzestig stof erop.

www.myspace.com/driveraustin
www.facebook.com/DriverAustin

(Johan Schoenmakers)


0 Comments Add Yours ↓

  1. Mady S. #
    1

    I happen to have that CD which I play all the time in my car. I love it and am so glad that you gave it your high approval as well.



Your Comment