RSS

Deadman – Live At The Saxon Pub

Afhankelijk van de geraadpleegde bron werd Live At The Saxon Pub van Deadman uitgebracht in 2010 of 2011. Op hun website liet deze Texaanse rootsband de fans al in oktober weten dat de neerslag van hun optreden in de gerenommeerde club in Austin, Texas verkrijgbaar was op cd. Bijna een jaar later ligt het plaatje, dat in een sober maar smaakvol hoesje is gestoken en waarop het jaartal 2011 prijkt, ook hier bij de platenboer en het is een van de betere livealbums die ik de laatste maanden heb gehoord.

Deadman trapt het optreden af met Brother John, een meeslepende song die alles bevat wat deze band maakt tot wat ze momenteel is: harmonieën en gitaarklanken die aan The Band doen denken, een orgel zo imponerend als een wervelwind (organist Matthew Mollico vertolkt hier dan ook een absolute glansrol), flarden altcountry, rock en gospel, uitgekiende composities en intelligente songteksten.

Op Live At The Saxon Pub put Deadman vooral uit het materiaal dat op oudere werk als Paramour, Our Eternal Ghosts en Severe Mercy staat, maar laten de zes heren meteen ook een paar songs horen uit hun binnenkort te verschijnen veelbelovende nieuwe studioalbum Take Up Your Mat And Walk, waaronder het knappe titelnummer.

De set die de groep speelt, bestaat uit louter prijsnummers. Of het nu gaat om een funky song als Don’t Do This To Me, grandioze ballades als Love Will Guide You Home en When The Music’s Not Forgotten (“If we stand on a hill and do not touch / How can we do good? / If we wash our hands of all our friends / What change can really come? / If we hide our fears and don’t draw near / Have we really lived? / Or are we all just standing here / Hoping there is grace?”) of slepende rootsrock als Oh Delilah en Absolom Absolom, de band is van de eerste tot de laatste minuut in topvorm.

Live At The Saxon Pub is een prima voorgerecht tijdens het wachten op de nieuwe plaat. En moesten Robbie Robertson of Levon Helm ondertussen toevallig op zoek zijn naar een uitmuntend stel muzikanten om hen bij te staan op de een of andere tournee, laat ze dan maar eens bellen met Deadman!

www.deadmanonline.com

http://deadman.bandcamp.com

www.myspace.com/deadman


Comments are closed.