RSS

Signe Tollefsen – Hayes


Signe Tollefsen behoeft eigenlijk geen introductie meer. De zangeres met een Amerikaanse vader, een Nederlandse moeder en Noorse voorouders heeft met het naamloze debuut, de cover-cd “Baggage” en “Hayes” een aantal prachtige platen op zak, waarvan de laatste zeer recentelijk is uitgebracht.’Muziek is een vorm van seks’ las ik onlangs in een interview van Signe Tollefsen met het blad Aktueel. Op het podium verleidt de zangeres het publiek dan ook met haar fascinerende stem en een sexy, strakzittende stretchjurk.

“Hayes” is het langverwachte vervolg op de indrukwekkende eersteling uit 2009. Deels opgenomen in Zweden en Nederland na een heftige periode waarin haar vader (Daddy) overleed en de relatie met haar vriend (Since I’m Leaving) uitgaat maakt Signe op deze nieuwe cd een ontwikkeling door. Een overgangsalbum waarmee ze haar vaste aanhang wil meenemen en tevens nieuwe fans wil bereiken.
http://www.youtube.com/watch?v=qlkENMa0X2o&feature=related
Op twee nummers na heeft ze op het sfeervolle “Hayes” het vertrouwde geluid van de akoestische gitaar verruilt voor de elektrische.  De oude Signe met bloemetje (Borrowed Song, Homecoming) naar de nieuwe met ballen (185 MPH, Here is What, Where You Been).In de instrumentale begeleiding van de meeste liedjes ontbreekt nagenoeg de drums. Onder meer de gitaar, piano, viool en cello geven eerder accenten dan dat ze het ritme bepalen.

Op de cd “Hayes”,  waar de tweede voornaam van Signe’s vader de albumtitel draagt, excelleert de dertig-jarige zangeres met de gigantische bos rode haar in het breekbare Scared, het aanzwellende Drunk Orchestra en het grensverleggende Here is What. Signe Tollefsen die beschikt over een fantastisch vocale acrobatiek is op het nieuwe schijfje bereid artistieke risico’s te nemen om waarschijnlijk nog vele jaren aan de slag te zullen blijven. Petje af voor deze dame.

De komende tijd toert Signe Tollefsen door Nederland, onder meer als voorprogramma van Marianne Faithful.


25 Sept ~ Oosterpoort (Plato Planet), Groningen
2 Oct ~ Concerto In-store, Amsterdam, solo
2 Oct ~ Paradiso, Amsterdam (support Marianne Faithfull)
7 Oct ~ Orpheus Schouwburg, Apeldoorn (support Marianne Faithfull)
8 Oct ~ Sounds Record Store, Venlo (15.30pm)
8 Oct ~ Theater Heerlen, Heerlen (support Marianne Faithfull)
10 Oct ~ Nieuwe Luxor Theater, Rotterdam (support Marianne Faithfull)
16 Oct ~ Beauforthuis, Austerlitz (Utrecht)
6 Nov ~ Plato Cafe @ De Gigant, Apeldoorn (16:15u/4:15pm)
18 Nov ~ Red Shoe Sessions, Nijmegen
19 Nov ~ Jonge Harten Festival, Groningen
17 Dec ~ Christmas Special; Signe & Guests, Het Perron, Amsterdam
18 Dec ~ Christmas Special; Signe & Guests, Het Perron, Amsterdam

www.signetollefsen.com

(Johan Schoenmakers)


Comments are closed.