RSS

Town Of Saints – Never Sleep

De alternatieve folk en rootsband Town Of Saints, die bestaat uit de Groninger Harmen Ridderbos (zang, gitaar) en de Finse Heta Salkolahti (viool), komt voort uit de formatie Stain of Teflon, die enkele maanden voor de opname van een nieuwe cd besloot te stoppen  na een naderende claim van de grote Teflon fabrikant.  De  succesvolle formatie groeide uit van straatmuzikantenproject tot een energieke akoestische act met eigen repertoire.

Wat maakt Town of Saints zo goed? Het duo heeft een heel eigen muzikale stijl, waarin wel duidelijk de invloeden van de Ierse en Schotse folkmuziek met een afgepaste dosis aan punkklanken naar boven komen. Voor muziekliefhebbers die niet van snoeiharde electrische gitaren houden, maar wel de rauwe akoestische folk kunnen appreciëren.

http://www.youtube.com/watch?v=nOCFwTpkPcA
De zeven sterke nummers op dit eenentwintig minuten durende schijfje zijn nagenoeg live in de nieuwe Groningse studio TheBedroom opgenomen. Al rammend op de akoestische gitaar, klaaglijk glijdend of duizelingwekkend vioolspel van de Finse en de niet altijd even zuivere stem van Harmen zorgt het tweetal in Out of my Own en Last Day Of The Year voor energieke uitspattingen  met een ingetogen moment van magie in het nummer Curtain. Uitzonderlijk mooi klinkt tevens het koortje van tien behulpzame vrienden op het openingsliedje Trapped Under Ice, Curtain en het afsluitende Preachers.

Door de reeks concerten in Finland, Groot-Brittanië, Duitsland, Ierland en Slovenië  heeft Town of Saints met hun hartverscheurende passie een plaatsje verworven in het live circuit, waarbij ze regelmatig worden bijgestaan door gastmuzikanten onder wie Teake Damstra, Anne de Vries of Sietse Ros. Het eigenwijze, speelse, rauwe en frivole karakter is terug te vinden op “Never Sleep”. Een plaatje dat veel goeds belooft voor het project met Finse folkartiesten, waarvoor deze winter de opnames  staan gepland. De eerste volledige cd van Town Of Saints wordt volgend jaar zomer uitgebracht.

www.townofsaints.com

(Johan Schoenmakers)


Your Comment