RSS

Laurel Brauns – House Of Snow

Gezegend met een opvallend en intrigerend stemgeluid laat de in een oude knusse berghut woonachtige Amerikaanse zangeres Laurel Brauns zowel als kernlid van het folktrio Sweet Harlots als op haar vier volwaardige solo-albums van zich horen. Met warme en indringende vocalen en haar indie-folkrepertoire klinkt ze als een moderne versie van Melanie Safka. Op het nieuwe album “House of Snow” verleent Douglas Jenkins, inspirerend en creatief dirigent van het Portland Cello project, zijn medewerking als producer. Een samenwerking die in ieder geval een interessant resultaat oplevert.

Vanaf het met strijkers gelardeerde titelnummer tot aan het afsluitende James raken de murderballads en de liedjes met een tekstueel opvallende rol voor water de juiste snaar door de knappe subtiele arrangementen. Sfeervol en feeëriek zijn misschien wel de beste sleutelwoorden. Door de akoestische benadering, waarin naast de gitaren ook de viool, cello en piano een belangrijke rol spelen, komt al snel de associatie met klassieke kamermuziek naar voren.

Met de uitstekende ondersteuning van muzikanten als Sam Cooper (Horse Feathers), Jenny Conlee (The Decemberists) en Skip VonKuske (Vagabond Opera) is het bijna ondoenlijk hoogtepunten op te noemen, al doen fluisterzachte songs als Love en de cover van Okkervil Rivers Westfall bijna mijn adem stokken van pure schoonheid. Vanaf het begin zet Laurel Brauns op het album “House of Snow” dan ook de toon met prachtige folkliedjes.

Ten opzichte van het in 2007 uitgebrachte folkpopalbum “Closed For The Season”  is op deze cd meer aandacht besteed aan de instrumentaties en de complexere structuur van de liedjes.  Voorlopig kan ik geen genoeg krijgen van “House of Snow”.

www.sweetharlots.com

(Johan Schoenmakers)


1 Comments Add Yours ↓

  1. hans #
    1

    Na Heather Styka alweer zo’n prachtig folk (pop) album! Dit jaar is gezegend met ontelbaar schitterende albums.Your Comment