RSS

Podium Nieuws

Omdat het muziekblad HEAVEN op 19 oktober een geheel nieuwe website heeft gelanceerd wordt dit op zondag 20 november gevierd middels een mooi matinee in Theater Kikker, Ganzenmarkt 14 te Utrecht, georganiseerd door Heaven in samenwerking met V2 records. Optredens zullen verzorgd worden door singer-songwriters Ed Laurie, Emmett Tinley en Marten de Paepe. Op het programma staat naast de optredens ook nog het nuttigen van een hapje en een drankje, en de mogelijkheid om het grote platenassortiment wat aanwezig is te bekijken.Theater Kikker opent haar deuren om 14:00 uur en het evenement duurt tot 19:00 uur. De entree bedraagt €15,-. Op de avond zelf kosten de kaartjes 17,50 per stuk.

Het Altcountryforum mag namens V2 records twee kaartjes weggeven. Stuur een mailtje naar altcountryforum@gmail.com als je kans wil maken op deze tickets.

Ed Laurie

http://www.youtube.com/watch?v=WnPXitIL7Uo&feature=related

Maandag 21 november verschijnt “Cathedral”, het derde solo album van de Britse singer-songwriter Ed Laurie. Deze nieuwe cd is zijn meest persoonlijke tot nu toe. Een plaat vol songs waarbij zijn gitaarspel de overhand heeft, slechts summier begeleidt door onder meer een aantal violen en saxofonen. Via MySpace en later i-Tunes ging de wereld voor Ed Laurie open. ‘I saw some graffiti on the stone wall of a Cathedral, it read: “Still No Sign Of Al”. I wondered who Al was, how and why he had disappeared and I began to write about him, about his journey and how he ended up there – his name etched in stone on that Cathedral wall.’ Het verhaal van Al, dat de rode draad vormt op het album.

Emmett Tinley

“Ireland’s Best Kept Secret… You either love him or you don’t know him”. Misschien is dit nog wel de beste omschrijving van de singer-songwriter Emmett Tinley, waarvan vorige maand zijn tweede solo album is verschenen. Emmett Tinley heeft een trouwe schare fans, die letterlijk uit alle uithoeken van de wereld naar zijn shows komen. Veel bezoekers van de twee door Emmett zelf georganiseerde concerten in Amsterdam en Den Haag van december 2010 kwamen van buiten de landsgrenzen en werden gemobiliseerd door Tinley’s eigen nieuwsbrief.

Marten de Paepe

Op 12 september verscheen “Boskoop”, het nieuwe album van singer-songwriter Marten de Paepe. Op deze cd is een meer volwassen Marten de Paepe te horen dan op zijn gelijknamige debuut die hij in eigen beheer uitbracht. Hij heeft zijn eigen stijl ontwikkeld die sterker is dan voorheen. Ook zijn stem klinkt voller en dieper. Muzikant zijn is voor zanger en liedjesschrijver Marten de Paepe geen seks, drugs & rock ‘n roll, maar hard werken. Hele dagen trekt hij zich terug met zijn gitaren en een cassettespeler. In zijn liedjes klinkt deze ingetogen inslag door. Door hard te werken en trouw aan zichzelf te blijven heeft Marten het al ver weten te schoppen. Zo stond hij in 2010 op Lowlands en heeft hij de voorprogramma’s van o.a. Tim Knol en Joan as Police Woman verzorgd.


Your Comment