RSS

Mark W. Lennon – Home Of The Wheel


Ik hou wel van onafhankelijke artiesten die dingen doen die gevestigde namen niet vaak meer zullen ondernemen, zoals creatief nadenken. Soms zit het verschil tussen ‘mwah’ en ‘wow’ over een bepaalde plaat in hele kleine dingen. Een goed voorbeeld hiervan is het spontane karakter van “Home Of The Wheel”, het nieuwe album van Mark W. Lennon uit Los Angeles. Een consistente plaat waarop de zanger en liedjesschrijver samen met producer Marvin Etzioni, voormalig bassist van de countryrockformatie Lone Justice, kozen om de liedjes live in de studio op te nemen wat zorgt voor een ongepolijste dimensie.

Mark heeft een prachtige emotievolle tenorstem, waarmee hij moeiteloos alle aandacht naar zich toetrekt. Op gevoelige wijze vertolkt hij op “Home Of The Wheel” inhoudelijk diepe en persoonlijke teksten. De muziek op deze plaat voer je terug naar de jaren dertig en veertig van Amerika’s Grote Depressie zonder het NU te verlaten. Hij bedient zich van elementen uit het americana, country en folkgenre, dat muzikale vergelijkingen oproept aan onder andere Gram Parsons, Bob Dylan en Woody Guthrie. Ingetogen nummers, voornamelijk akoestisch gespeeld en hier en daar begeleid door wat extra snaren en een tweede stem van Scarlet Riviera. Onder meer bekend geworden door haar bijdragen op de lp Desire van Bob Dylan is zij met aangrijpend vioolspel op The River Stays The Same en Cold Mountain Steel van toegevoegde waarde.

“Home Of The Wheel” is een donker en melancholisch album, dat met ruim 32 minuten weliswaar aan de korte kant is maar over de hele linie uitstekend en boeiend is en mij bij de lurven heeft gegrepen.

www.lennonmark.com

(Johan Schoenmakers)


Your Comment