RSS

Emily Riddle – Let It Shine

Drie jaar geleden debuteerde het Amerikaanse oogappeltje Emily Riddle met de folkpop-cd “Happy In A Melancholy Way”.  Hierna rondde de vrij verlegen tiener,  ‘the girl next door’, haar school af en zit het nieuwe album van het inmiddels negentien-jarige talent de afgelopen weken vrijwel nonstop in mijn cd-speler. Een imponerende plaat, waarop het bedeesde meisje van jaren terug volwassener is geworden en klaar is om de muziekwereld te veroveren.

“Let It Shine” is met hulp van onder meer haar broer David (basgitaar, banjo, mandoline), J. Andrews (akoestische gitaar, keyboard), Will Yates (piano) en moeder Jenny Lee (achtergrondzang) tot stand gekomen. Een sobere begeleiding waarin het unieke satijnen stemgeluid van Emily Riddle wonderschoon in past.


Geen dertien in een dozijn zangeres of een gecreërde hype uit Dallas, Texas. Geef haar een microfoon en een ukulele en je hoort de passie  en het enthousiasme tot leven komen in haar muziek met folky arrangementen. Kalmerend en oorstelend, mede door Riddle’s inspirerende charme aan de luisteraar. “Let It Shine” is een verademing, een muziekpareltje en een fijne plaat van een jonge singer-songwriter, die hopelijk succesvol de harten van de muziekliefhebbers weet te winnen.

www.emilyriddle.bandcamp.com

(Johan Schoenmakers)


Your Comment